Ontvang de gratis Masterclass: de 7 stappen van de Bewuste Creatie Blauwdruk - Ontwaak je Diepste Verlangens en Realiseer je Volste Potentie.

Opt-in freebie or newsletter (top)
people raising hands with bokeh lights
Author picture

5 Doorbraken om meer zichtbaar te zijn in je Missie

Verstoppertje spelen is SUPER leuk. Als kind vond ik het te gek. Als volwassenen doen we het overige ook nog regelmatig met een van onze tienerdochters. 
Donker Verstoppertje vond ik het allerleukste en dan heerlijk mensen heel hard laten schrikken ????

Maar hoe leuk verstoppertje spelen op die manier ook is. In je missie en je leven is het minder handig. 
Ik weet er alles van.
Ik heb de laatste paar jaar ook regelmatig verstoppertje gespeeld. 

Je bedrijf succesvol maken is EEN ding, dat ging me best goed af. Maar om te dealen met alle gevoelens, verwachtingen, projecties en energieën die daarbij komen kijken, DAT vond ik als hooggevoelig persoon en empaat toch wat uitdagender.

Ik voelde me op den duur ZO gespannen en gestrest.
Het leek wel alsof mijn lichaam onder constante hoogspanning stond

Daardoor begon ik me terug te trekken. 
Ik kon de verbinding met mijn missie niet verbreken. Ik voelde nog steeds in mijn hart dat ik hier iets te doen heb, maar de pijn die ik voelde overheerste om op het hoogste niveau op te komen dagen. 
Ik heb een aantal belangrijke vaardigheden moeten leren om mijn plek opnieuw in te kunnen nemen, maar dan als een krachtigere en betere versie van mezelf.

Is dit herkenbaar voor je lieve co-creator?
Heb jij ook de neiging om je terug te trekken en verstoppertje te spelen als het lastig wordt?

Dat is ZO zonde. Want de wereld heeft jouw gift nodig. De wereld heeft de liefde nodig die jij te delen hebt en de kennis die je in je hebt. 
En … laten we eerlijk zijn: jij hebt het OOK nodig. Want ik wist dat ik aan mezelf moest werken, maar ik wist ook dat ik niet ECHT weg kon lopen. En dat voel jij waarschijnlijk ook op een diep niveau. 

In deze blog deel ik dus 5 lessen die ik heb geleerd de afgelopen paar jaar waardoor ik op kon houden om verstoppertje te spelen en weer in het licht kon staan. Het verschijnen van mijn boek ‘De Kunst van Bewuste Creatie’ is hier een mooie stap in.

Kijk je liever de video? Dat kan ook. Deze kun je hier vinden:


1. Leer met uitdagende situaties om te gaan.

Uitdagende situaties kun je niet uit de weg gaan. Op het niveau van bewustzijn waar we nu zijn, zullen we uitdagende situaties tegen komen.
Ik denk dat ik mezelf heel overspoeld voelde door de hardheid van de wereld. Hoe ongefundeerd mensen kritiek kunnen geven zonder dat ze je echt kennen, heeft me soms enorm veel stress gegeven
Ik ben een keer geïnterviewd door de Nieuwe Revu en de journalist deed het overkomen alsof hij een positief stuk wilde schrijven, maar hij had er iets heel anders van gemaakt. 

Maar ook dichtbij kwam ik veel uitdagende situaties tegen. 
Ik begon door te krijgen hoe snel mensen hun onverwerkte pijn op je kunnen projecteren en wat het met me deed als ik dat niet bij hen teruglegde. 
Wat me ook enorm raakte, was collega’s uit het vakgebied die me niet zagen staan toen ik “niemand” was, maar die opeens graag bij me in de buurt wilde zijn toen ik bekend was. Ik heb een paar mensen dicht bij me gelaten omdat ik dacht dat er een echte vriendschap was, maar zij hebben zich allemaal teruggetrokken toen het slecht met me ging zonder daar echt met mij over te communiceren. 
Dat soort dingen hebben me echt pijn gedaan. 

Nu weet ik beter hoe ik met dat soort zaken om kan gaan. Ik zie sneller wie ik echt kan vertrouwen. Ik stap niet zomaar ergens in. Ik zorg dat er iets in de relatie is dat echt en diep is en dat niet voorbij gaat als de omstandigheden veranderen. We werken voortaan met Brondocumenten zodat je echt kunt zien of je op een diep niveau bij elkaar past en dezelfde visie hebt.
En dat brengt me bij het volgende punt:

2. Leer hoe je je eigen kopje vol kunt houden. 

Als ik een relatie aanga, dan geef ik mezelf helemaal. Ik heb geprobeerd om dit te “dempen” maar dan merk ik dat ik een soort “verwaterde” versie van mezelf wordt. Ik word een beetje “flets,” een soort schim van mezelf.
Ik ben ALL IN en wat ik doe, doe ik met overgave. 
En dat zit hem niet per se in kwantiteit, dus hoe vaak we elkaar zien of spreken, maar meer in kwaliteit: echt aanwezig zijn met elkaar en de diepe wetenschap dat iemand altijd voor je klaar staat. 
Mijn echte vrienden kan ik ALTIJD bellen en ik weet dat ze er zijn voor me, ook al zie ik ze maar 3 keer per jaar. 
Maar hoe fijn verbinding ook is, ik heb echt moeten leren dat ik mezelf niet leeg kan gieten in de ander. Vooral niet als de ander er op een andere manier in staat. Mijn verbinding met mezelf moet altijd op nummer 1 staan. 
Ik heb echt geleerd om mezelf de vraag te stellen: “Krijg ik energie van deze persoon?” Als ik ergens energie van krijg, dan is het een “ja.” Als ik er geen energie van krijg, dan moet ik eerlijk zijn, hoe lastig het ook is. En ja, dat vind ik lastig. Want ik hou van mensen, ik wil oprecht het beste voor iedereen en ik zie in iedereen zijn of haar potentie. Ik weet dat afwijzing pijn doet en natuurlijk wil ik niemand pijn doen. Maar ik weet dat, als ik geen energie krijg van een persoon, dat het me vroeg of laat tegen gaat staan. Ik ga opkijken tegen de ontmoetingen of afspraken en ik wil me terugtrekken en ik kan niet all-in zijn. Als ik energie krijg van iemand, dan heb ik dat niet. Dan is het altijd een cadeau om iemand te zien en dan is het ook veel makkelijker om samen door de uitdagingen heen te bewegen. 

3. Leer om verantwoordelijkheid te nemen.

Door de zaken die ik meemaakte, kwamen er allerlei onverwerkte trauma’s omhoog. 
Ik kwam een beetje in de slachtofferhouding terecht. Ik begon zaken “oneerlijk” te vinden. 
Ik voelde me gebruikt door mensen.
En daar kan ik gelijk in hebben of niet, het doet er niet toe. Door in die energie te blijven, kwam ik niet vooruit.

Ik moest afsluiten wat ik af moest sluiten en ik moest vooruit gaan kijken. 
Ik moest vergeven en doorgaan.
Ik moest mezelf weer krachtig maken. 
Ik moest mijn plek weer in gaan nemen.
Ik moest mezelf opnieuw uitvinden en de lessen toepassen die ik te leren had. 

Veel van die lessen heb ik van mijn partner Conrad gedeeld.
Tijdens de strategie call die mijn partner Conrad vanmorgen met onze Mastermindleden hadden verwoordde hij het ook mooi: 

“If it is to be, it is up to me.”

We hoeven niets alleen te doen. Daar is onze Mastermind en mijn relatie met Conrad een mooi voorbeeld van. Daar steunen we elkaar door dik en dun.
Maar we kunnen samenwerken en samen creëren, maar je kunt de verantwoordelijkheid voor je gevoel en je leven niet uitbesteden.
Daarom is het motto van de Mastermind ook: “Aankijken wat er aangekeken moet worden, doen wat er gedaan moet worden.”
Ik kan mezelf aan de kant zetten omdat ik “rekening hou” met andermans gevoelens, maar aan het einde van de dag zie ik ook dat die mensen niet mijn rekeningen komen betalen. Nu kies ik er voor om alleen samen te werken en relaties aan te gaan met mensen die nooit van mij verwachten dat ik mezelf aan de kant zet. Er is evenveel plek voor mij als voor de ander. En ja, dat vraagt dan om heel eerlijk en open te zijn. Dat vraagt om leven zonder maskers. Het vraagt dat we beiden onze Ziel laten zien en dat we blijven communiceren, OOK als het moeilijk is. OOK als je pijn hebt. En dan kun je elkaar altijd ergens vinden. Dat zie ik bij iedereen die die bereidheid heeft. Dan groei je intens als mens en in de verbinding die je samen hebt en dan vind je ook echt die eenheid, omdat je elkaar vindt in Liefde. DAN werken relaties voor mij. En met minder dan dat kan ik geen genoegen meer nemen. 

4. Implementeer een strategie die bij je past. 

Dit is ook minstens zo belangrijk. De meeste van mijn klanten hebben niets met social media. Ze zijn super hooggevoelig en de hardheid en energie van dat medium is niet aantrekkelijk. Ze komen dan vaak in een innerlijk gevecht met zichzelf. Ze zeggen tegen zichzelf dat ze zichtbaar “moeten” zijn en “moeten” posten. 
En dan doen ze dat niet en dan denken ze dat dat de reden is dat ze te weinig klanten hebben. 
In de Mastermind gebruiken we een ander type strategie. Een die gebaseerd is op duurzaamheid, rust en ruimte. We hebben hoe dan ook geen “vaste” strategie, omdat het zo persoonlijk is wat voor mensen werkt, dus we hanteren vooral een soort “buffet” waarvan mensen zelf kunnen pakken wat ze lekker vinden. 

Maar de voornaamste zaken waarvan we hebben gezien dat werkt voor mensen is: 

  • Meerdere ingangen creëren waarop mensen binnen kunnen komen, zoals een boekfunnel of een gratis weggever. In onze Mastermind helpen we je zowel met het schrijven van een boek en we organiseren samen een event, wat hele mooie ingangen zijn om je bekendheid te vergroten.
  • Dan een mega goed aanbod maken wat mensen echt op een hoog niveau helpt om hun resultaat te bereiken. Kijk voor inspiratie eens op de pagina van onze Mastermind. We hebben dat aanbod samengesteld met de vraag: ‘Wat heeft een Missie ondernemer ECHT nodig om succesvol te zijn in zijn of haar Missie?’ En daarin houden we ons niet in. Zoals ik al eerder zei: Als ik iets doe, dan geef ik mezelf helemaal en mijn partner is daarin precies hetzelfde. 
  • Werk aan je sales en marketing vaardigheden en mindset. Zie sales niet als iets dat je mensen “aandoet”, maar als een cadeau dat je aan ze geeft om jouw mega waardevolle aanbod te mogen delen, waarin je kosten nog moeite spaart om jouw klant te helpen het resultaat te krijgen waar ze naar verlangen. 

En vooral: laat die strategie dienend aan je zijn zodat je je gesupport voelt en zodat je een veilige basis voor jezelf bouwt. En verander de strategie zodra hij te “krap” voelt en zodra hij je niet meer dient. 

5. Leer om te zien hoe geweldig je bent.

Mijn klanten zijn geweldige personen. Jij ook. 
Je hebt het hart op de goede plek en je staat voor iedereen klaar.
Je bent altijd bereid om het beste in de ander te zien en je bent bereid om te doen wat er voor nodig is om ergens te komen.
Maar net als ik, ben je misschien ook vaak naïef geweest. 
Er is misschien vaak misbruik gemaakt van je goedheid. En je bent misschien relaties aangegaan met mensen met narcistische trekken. Want die worden doorgaans erg aangetrokken door jouw licht, de liefde en jouw emotionele ontvankelijkheid.
En als mensen nog niet goed verbonden zijn met hun eigen gevoelens en ze worden geraakt in hun pijn dan zeggen of doen ze zaken die niet liefdevol en dienstbaar zijn.
Dan verdwijnen ze uit je leven zonder enige uitleg.
Of ze halen jou naar beneden om niet geconfronteerd te worden met hun eigen pijn.

Maar ik wil dit met je delen: ga daardoor niet twijfelen aan jezelf. Of nou ja, dat doe je misschien toch, maar probeer dat af te leren. 
Laat jouw waarde en hoe je naar jezelf kijkt NOOIT afhangen van hoe mensen doen en wat ze zeggen als zij pijn hebben of als jij pijn hebt. Want de meeste mensen kunnen gewoonweg nog niet liefdevol aanwezig zijn met pijn, dat is echt een vaardigheid om te leren.
Probeer te zien dat je echt en oprecht een goed en liefdevol mens bent die al het geluk van de wereld verdient.
Je verdient het om met respect behandeld te worden.
Je verdient het dat jouw gevoelens, behoeftes, wensen, verlangens en dromen evenveel ruimte krijgen als de ander, ook al is dat soms uitdagend voor hen.
Je bent even belangrijk en evenveel waard. 

Lieve co-creator, als je deze waarde in de wereld wilt zetten, dan nodig ik je met heel mijn hart uit om dit jaar mee te doen met onze Afstemmen & Actie Mastermind. 
10 maanden lang gaan we samen op reis om jouw missie VOL in de wereld te zetten op de meest liefdevolle manier.
We hebben een geweldige container voor jou gecreëerd waarin je de tools, de kennis, de support, de afstemming en de strategie ontvangt om jouw missie te realiseren en het verschil te maken waar je voor gekomen bent. 
Over ongeveer een week sluiten de deuren en er zijn nog 3 plekken beschikbaar in deze intieme space.

Is een van deze plekken voor jou? 
HIER kun je er alles over lezen en je aanmelden.

Of app me op 06-24515143 als je even persoonlijk van gedachten wilt wisselen of je vragen wilt stellen over de Mastermind. Ik wil komende week namelijk je persoonlijke missie, bedrijfsmissie en afgestemd plan voor komend jaar in orde maken, dus wacht niet te lang met het volgen van de energie.

PS: De online versie van mijn boek verschijnt vandaag of morgen. Heb je jouw exemplaar al besteld? 
HIER kun je jouw exemplaar aanvragen.

Deel deze blog