Ontvang de gratis Masterclass: de 7 stappen van de Bewuste Creatie Blauwdruk - Ontwaak je Diepste Verlangens en Realiseer je Volste Potentie.

Opt-in freebie or newsletter (top)
couple sitting on the field facing the city
Author picture

Hoe weet je of iemand je Twin Flame is?

Het onderwerp van Twin Flames (ook wel tweelingzielen genoemd) krijgt steeds meer en meer aandacht in de spirituele wereld.
De afgelopen paar jaar heb ik de nodige aandacht besteed aan het verzamelen van kennis en informatie over het fenomeen Twin Flames.
Ik heb een TON dingen geleerd hierover waarvan ik graag het eea met je wil delen.

Want wat ik bij de meeste mensen die zichzelf zien als een Twin Flame zien, is dat er een hoop pijn en onduidelijkheid is over wat er precies allemaal aan de hand is en de aard van de connectie die ze ervaren.

Ik ga zo iets meer delen over mijn visie hierover. Maar eerst even een beetje meer uitleg over wat Twin Flames zijn.
Er zijn verschillende “theorieën” over het wat en hoe. Dat komt omdat het een spiritueel “concept” is en vanuit aards perspectief is het hoe dan ook altijd lastig om daar woorden aan te geven, net als met concepten als de Ziel, God of bewustzijn. Toch ga ik in deze blog en de bijbehorende training mijn best doen om er woorden aan te geven.

Zoals gezegd, heb ik een aantal “theorieën” voorbij zien komen over de Twin Flame connectie. Ik zal in de training wat meer vertellen over waarom dat er verschillende theorieën zijn en ook over iets anders dat ik heb waargenomen in de “Twin Flame wereld.” Iedereen die zich een Twin Flame leraar noemt, heb ik eens of meerdere keren horen zeggen: “Wat ik verkondig is DE waarheid. De andere Twin Flame leraren hebben het niet bij het rechte eind.”
Dat maakt het denk ik erg verwarrend voor “Twin Flames” die aan het uitzoeken zijn wat er nu exact met ze gebeurt. Mijn visie is dat ieder van hun visie valide is en in de gratis training zal ik uitleggen waarom dat dat zo is en hoe deze verschillende visies naast elkaar kunnen bestaan.

Ik zal in de gratis training en mijn Zielsliefde programma meer vertellen over mijn visie, maar hier komt het in het kort op neer:

Een Twin Flame connectie lijkt in het begin op iedere andere relatie. Hoewel de connectie gezien kan worden als intenser of heftiger.
Je kunt de ander zien als “the one” of als je Soulmate. Er kan een herkenning zijn van elkaar. Je weet dat je elkaar al eerder hebt gezien, misschien in vorige levens, als je daarin geloofd.
Er is een energie in de connectie die je niet kunt beschrijven.
Je wilt over het algemeen niets lievers dan bij deze persoon zijn en tijd met elkaar doorbrengen.
Ik zal zo iets meer vertellen over hoe een Twin Flame connectie over het algemeen verloopt, maar voordat ik daar dieper op in ga wil ik eerst wat meer delen over de belangrijkste typen connecties die wel als mens kunnen hebben.

Er zijn, in mijn visie, kort samengevat 3 typen belangrijke relaties:

1. Een Soulmate relatie.
2. Een Karmische (Soulmate) Relatie.
3. Een Twin Flame relatie.

Een Soulmate relatie is een meer “zachtere” relatie. Er kunnen wel lessen zijn, maar Soulmates komen vooral in je leven om je te steunen en je verder te helpen.
Je hebt meerdere Soulmates en Soulmates kunnen vrienden zijn, familieleden, klanten of een romantische relatie.
Je hebt het gevoel dat je gesteund wordt door dik en dun met een Soulmate. Er kunnen lessen zijn, maar over het algemeen heb je het gevoel dat een Soulmate er altijd voor je is en dat je op ze kunt rekenen.

Een karmische relatie komt in je leven om je een les te leren.
Je trekt een karmische relatie aan doordat er bepaalde valse overtuigingen in je leven zijn die naar boven mogen komen om geheeld te worden. Een karmische partner “helpt” je als het ware om die valse overtuigingen naar boven te krijgen en om te draaien.
Zodra je je lessen hebt geleerd is de aantrekkingskracht in een karmische relatie voorbij. Je weet dat je niet bij elkaar “hoort” te zijn. Je kunt in een karmische relatie nooit je volste potentie bereiken, hoe graag je dat ook zou willen.
Er wordt vaak negatief gedaan over karmische relaties. Hier ben ik het niet mee eens. Dit kunnen transformerende relaties zijn met nog steeds liefde aan de basis. Ze kunnen alleen tegen je gaan werken als je niet bereid bent om de lessen te leren of als je vasthoudt terwijl het doel van de relatie vervuld is.

Een Twin Flame relatie kan in het begin soms op een karmische relatie lijken. Er is ook een magnetische en intense aantrekkingskracht en er zijn ook lessen en er is vaak veel pijn en verwarring. Er zijn echter 2 belangrijke verschillen, waardoor je een Twin Flame relatie van een Karmische relatie kunt onderscheiden:

Als je de karma in een karmische relatie op hebt gelost dan valt iemand als het ware “uit je bewustzijn” en dus uit je “realiteit.”
De persoon verdwijnt uit je leven en uit je gedachten. Misschien niet als je kinderen hebt of op een andere manier verbonden bent, maar de aantrekkingskracht is weg. Er is niets meer dat je bindt en je gaat verder met je leven. Je weet dat het voor het beste is en dat de relatie niet werkt of gewoon over is.
Na een paar maanden of een paar jaar denk je nog amper aan deze persoon.

Een Twin Flame gaat echter nooit uit je gedachten. Dit komt door de aard van de connectie.
Je Twin Flame heeft namelijk dezelfde energetische frequentie, om het zo maar te zeggen. Soms noemen mensen dit ook wel een “Ziels Blauwdruk.”
De meeste Twin Flames noemen het: dezelfde ziel in 2 lichamen. Hier kun je alleen maar over filosoferen. Het is niet wetenschappelijk bewezen.
In mijn ogen, zijn we allemaal een uitdrukking van hetzelfde Bewustzijn. Dus eigenlijk zijn we allemaal EEN. Het enige verschil is dat in de fysieke ervaring iedereen een ander deel van het bewustzijn tot uitdrukking brengt, een andere frequentie. En in een Twin Flame relatie zit je helemaal op een lijn als de energie in harmonie is met liefde en dat ervaar je niet met veel andere personen.

Veel mensen twijfelen of ze wel of niet hun Twin Flame hebben ontmoet.
Daarom hierbij een overzicht van de kenmerken die ik zie bij veel Twin Flames, hoewel er wat verschillen zitten zullen veel van deze dingen herkenbaar zijn.

1. Voordat je je Twin Flame ontmoet dan voel je vaak dat er iets “bijzonders” gaat gebeuren. Je merkt dat je als het ware “klaar wordt gemaakt” voor iets. Ook al weet je (nog) niet wat dat is.
Misschien heb je ook aan het Universum de vraag gesteld dat je onvoorwaardelijke liefde wilt ervaren, of je andere helft wilt ontmoeten, zoals ik dat zelf heb gedaan.
Of ze weten dat er iets niet klopt in de relatie die ze hebben en ze voelen dat er iets anders voor ze is.
Veel mensen die een Twin Flame gaan ontmoeten hebben vaak een gevoel dat ze “iets” missen. Ze kijken vaak om zich heen. Alsof ze ergens diep van binnen weten dat ze op een dag een heel bijzonder persoon gaan ontmoeten en iets in hen staat als het ware al op de uitkijk.
Maar de vraag is of je actief “op zoek” bent. Vaak zul je zien dat je tweelingziel op momenten je leven binnenkomt dat je het niet verwacht of dat het eigenlijk niet uitkomt.

2. Als je je Twin Flame ontmoet, dan is er vaak een hele bijzondere connectie. Je weet vaak nog precies wanneer je elkaar voor de eerste keer ziet of welk gevoel je erbij had.
Het lijkt wel alsof je naar elkaar toe “geleid” wordt. Er is geen ontsnappen aan. Je wordt op de een of andere manier naar elkaar toegetrokken.

3. Hoewel ik vaak lees dat Twin Flames niet elkaars “types” zijn, is er een sterke aantrekkingskracht. Er is een magnetische pull die sterker lijkt te zijn dan de omstandigheden. Het is sterk genoeg om het Ego uiteindelijk te gaan overstijgen.
Als je die pull probeert te ontkennen, kan het letterlijk fysiek pijn doen. Dat eervaarde ik zelf in ieder geval.

4. Twin Flames kunnen heel verschillend zijn en kunnen elkaar aanvullen, maar hebben wel vaak dezelfde waarden en eenzelfde visie voor hun leven. Ze hebben in de kern ook vaak dezelfde missie, hoewel die zich bij beide twins net iets anders uit omdat ze complementair zijn.

5. Twin Flames zitten vaak in een “moeilijke” situatie als ze elkaar ontmoeten. Dat is expres zo. Contrast wordt door de Ziel altijd gebruikt om te groeien. Er kan een verschil zijn in geloof, in leeftijd of beide Twin Flames kunnen getrouwd zijn en kunnen kinderen hebben. Of een combinatie van factoren waardoor de liefde “onmogelijk” lijkt.

6. Hoe geweldig de connectie ook is, bij de meeste Twins komt er een soort “breekpunt” in de relatie.
Het verlangen naar onvoorwaardelijke liefde was echt.
De connectie was echt en de liefde IN de connectie was echt.
Maar de connectie bracht ook (vaak onbewust) alle barrières (beperkende overtuigingen) omhoog die tussen hen en Liefde in staat.
Die barrières zijn in de vorm van een hoop valse overtuigingen van hoe liefde “behoort” te zijn en een hoop verwachtingen, angsten en onzekerheden.
Deze angsten worden allemaal op de connectie geprojecteerd waardoor er vaak een punt komt dat de geliefden een fysieke situatie manifesteren waardoor de relatie geen stand houdt. Dit zijn zij zich op dat moment uiteraard niet bewust. Als dat zo was, zou het navigeren van de connectie makkelijker zijn.
De polarisatie van de angst energie zorgt voor een soort push en pull effect als het ware. Ook dat is echter energetisch en daar zijn de meeste mensen zich ook niet van bewust.
De persoon met de “push energie” pusht alle angst energie op de andere persoon. Dit is degene in de relatie met de positieve of vrouwelijke polariteit. Nogmaals: dit heeft niet met geslacht te maken, maar met energie.

De polariserende (angst) energie tussen hen bouwt op en komt tot een soort breekpunt. Er gebeurt iets waardoor het “lijkt” alsof de relatie niet mogelijk is, zoals een andere relatie, kinderen, terugval in verslaving of wat dan ook dat de relatie schijnbaar onmogelijk maakt.
Wat er gebeurt is echter een fysieke manifestatie van de opgebouwde gepolariseerde (angst)energie (Positieve en negatieve energie.)
Dit “breekpunt” vindt meestal tussen 3 en 8 weken plaats. Iedereen zijn reis is uiteraard uniek, maar bij de meeste verhalen die ik heb gehoord, vindt dat moment plaats nadat de geliefden een week of 3 samen zijn.

Bij een “normale” connectie, neem je wat tijd om over een relatie heen te komen en that’s it. Je leert je eventuele lessen en je gaat door.
Nadat een “Twin Flame” relatie eindigt, gebeuren er vaak andere dingen.

De twin met de “push energie” maakt doorgaans meerdere van deze dingen mee:

1. Obsessieve gedachten over de andere persoon. Hoe graag hij/zij ook door wil gaan, het lukt niet.
2. Een dark night of the Soul (of meerdere.) Doordat alle angst energie naar boven wordt gebracht en stap voor stap wordt getransmuteerd kan er ego-dood zijn wat extreem pijnlijk is.
3. Een totaal in de war zijn over wat er gebeurt. Zelfs mensen die al ver op hun spirituele reis zijn, snappen niet wat er aan de hand is. Dat is ook een van de reden van de obsessieve gedachten. Je SNAPT het gewoon niet. En dat is logisch, want het is uiteindelijk een reis van de ziel en niet van het verstand. Hoewel ik zo goed mogelijk mijn best probeer te doen om het TOCH uit te leggen 😉
4. Extreem veel pijn in een van de chakra’s. Vaak op je borst of in je buik. Dit is de plek waar de push energie, dus de angst energie het energieveld uitkomt en dus de energie die deze persoon mag helen.
5. Er is veel twijfel of iemand wel of niet je Twin Flame is en of dit überhaupt allemaal wel bestaat en “echt” is. Twijfel is namelijk angst energie, dus dat komt ook allemaal naar boven.

Dit is de ervaring van de Twin Flame met de vrouwelijke/ positieve polariteit. Na deze ervaring gaat deze persoon vaak op onderzoek uit wat er nu precies aan de hand is, want de ervaring gaat alles te buiten wat deze persoon ooit heeft meegemaakt. Al googlend komen ze de term Twin Flames tegen.
Ze komen er dan achter dat dit geen “gewone” connectie was, maar een Zielsconnectie. Uiteraard kunnen Twin Flames een fysieke relatie hebben, maar dat is niet het eerste doel van de connectie. Als ze alsnog samen komen zal dat een GEVOLG zijn van het balanceren van de energieën tussen hen. Het doel is om te gaan leven vanuit liefde in plaats van vanuit angst. Je Ziel leidt je daar heen.

Echter vraagt het extreem veel van iemand om het als een spirituele connectie te gaan zien.

Het Ego is identificeert zich met de aardse zelf en kan alleen maar dualiteit zien. Het denkt dus alleen maar: “Als ik bij deze persoon ben, DAN is alles goed.” Maar door de gepolariseerde energie KAN dat niet. Energetisch gezien is het letterlijk onmogelijk om samen te zijn.
Want de Wet van Aantrekkingskracht zegt: Je ervaart dat waar je op bent afgestemd. Dus als je af bent gestemd op tekort, angst en separatie KUN je letterlijk geen Liefdevolle relatie ervaren.
Als het Ego sterk is, dan zal het de achtervolging inzetten. Vandaar ook vaak de term “chaser.”
En dat werkt alleen maar averechts. Hoe dat werkt en waarom dat dat zo is en wat je daar in de plaats van kan doen, zal ik in de training uit leggen.

De Twin Flame met de mannelijke/ negatieve energie die maakt dit niet mee op deze manier.

Die reageert als het ware (onbewust) op de push energie door afstand te nemen. Hij voelt niet wat de Twin Flame met de push energie voelt. Zij is liefde, hij is wijsheid. Ja, hij verlangt OOK naar liefde, maar hij wil dit begrijpen. Hij kan de connectie niet voelen zoals zijn vrouwelijke partner dit voelt en hij snapt niet wat er aan de hand is en omdat hij het niet begrijpt, zal hij er niet naar handelen.
De reden van de breuk lijkt op het eerste gezicht vaak als iets van “buitenaf” zoals werk of een andere relatie, familie of wat dan ook, echter is de werkelijke reden altijd de polarisatie van de energieën.
Energetisch gezien voelt de Twin Flame met de mannelijke energie zich uit balans. Het voelt als TE veel wat er op hem afkomt (en het IS ook veel energie wat er op hem afkomt) en deze Twin keert meestal terug in de veiligheid van een bekend bestaan en sluit de deur totdat de energieën bij de Push Twin gebalanceerd zijn, dan wordt hij pas weer teruggetrokken naar de connectie.

Ik zie veel push-twins die ongelukkig en in de war zijn en die hun hele leven stilleggen omdat ze “wachten” totdat de pull-twin (ook wel de runner genoemd) terug komt.
En dat is dus TOTAAL niet waar deze reis voor bedoelt is.
Dit is een HEILIGE reis om vanuit JOUW Ziel te gaan leven en dus vanuit liefde.
Komt de Twin Flame daarna terug: perfect. Maar dat is dan een GEVOLG en geen doel en het kan ook NOOIT het doel zijn als het vanuit angst komt, want dan duw je de ander alleen maar verder weg. Het verlangen om bij de ander te zijn omdat je iets “mist” werkt niet want dat komt vanuit Ego en angst en dan heb je nog steeds niet bereikt waar de reis voor bedoeld is.
In mijn andere blogs, gratis online training en Zielsliefde programma deel ik meer over deze reis.

Ik weet uit ervaring hoe uitdagend deze reis kan zijn.

Ik deel hier meer over in mijn gratis Training; de 7 stappen om samen te kunnen komen met je Zielsliefde. HIER kun je je daarvoor aanmelden als je interesse hebt om er meer over te leren.

Liefs Maartje

Deel deze blog